Orario
Facebook Instagram Youtube

EmbryoGlue

Οι τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας της υπογονιμότητας την τρέχουσα δεκαετία. Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των κύκλων in vitro γονιμοποίησης/εμβρυομεταφοράς , έχουν γίνει βελτιώσεις στις τεχνικές διέγερσης των ωοθηκών, γονιμοποίησης, καλλιέργειας και μεταφοράς εμβρύων. Παρά των συγκεκριμένων προόδων, η εμφύτευση εμβρύων εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για τον κλινικό ιατρό. Η εμφύτευση είναι μια διαδικασία πολλαπλών σταδίων που περιλαμβάνει την εκκόλαψη ζώνης και την απόθεση και προσκόλληση της βλαστοκύστης που ακολουθείται από την εισχώρηση των εμβρύων στο ενδομήτριο της μήτρας. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα έμβρυα αποτυγχάνουν να εμφυτευθούν παρά την ευνοϊκή μεταφορά. Ένας από τους λόγους για την ανεπιτυχή εμφύτευση είναι η αποτυχία ανάπτυξης μιας κολλώδους μήτρας μεταξύ βλαστοκύστης και ενδομητρίου.

 

Τι είναι το Embryoglue;

 

Το EmbryoGlue είναι ένα καλλιεργητικό μέσο που χρησιμοποιείται στο τελικό στάδιο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, και βελτιώνει τις πιθανότητες επιτυχούς εμφύτευσης. Περιέχει υαλουρονικό οξύ, ουσία που αναπτύσσεται φυσιολογικά στην κοιλότητα της μήτρας και βοηθά στην προσκόλληση του εμβρύου στο ενδομήτριο. Επιπλέον, Το EmbryoGlue περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για τη βέλτιστη ανάπτυξη του εμβρύου όπως και η αλβουμίνη.

 

Το υαλουρονικό είναι ένα είδος υδατάνθρακα που βρίσκεται παντού στο σώμα. Είναι πλούσιο σε αμινοξέα και πρωτεΐνες που χρειάζεται το έμβρυο για να αναπτυχθεί σωστά, και επίσης βοηθά στην πύκνωση του EmbryoGlue.

Συγκεκριμένα το υαλουρονικό οξύ λειτουργεί ως εξής:

  • Το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας και το ίδιο το έμβρυο έχουν ειδικά μόρια στην επιφάνειά τους.
  • Το υαλουρονικό , σε συνδυασμό με την ανθρώπινη αλβουμίνη ,συνδέεται με αυτά τα μόρια και λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ του εμβρύου και της μήτρας.
  • Αυτή η διαδικασία ενθαρρύνει το έμβρυο να εμφυτευθεί.

 

Το EmbryoGlue κατά τη θεραπεία θα αντικαταστήσει το τυπικό μέσο καλλιέργειας που χρησιμοποιούμε για εμβρυομεταφορά μετά από την εξωσωματική. Τα έμβρυα που επιλέχθηκαν για μεταφορά τοποθετούνται στο EmbryoGlue και καλλιεργούνται για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι το σημείο της εμβρυομεταφοράς. Εν συνεχεία, η διαδικασία εμβρυομεταφοράς παραμένει η ίδια.

 

Είναι καλό να το χρησιμοποιήσω ;

 

Αν πρόκειται να προχωρήσετε σε εμβρυομεταφορά, το EmbryoGlue θα μπορούσε να βελτιώσει τις πιθανότητες επιτυχίας έως και 10%, συμβουλεύει ο Δρ. Γεωργογιάννης.

Συστήνεται επίσης σε περιπτώσεις που ο πρώτος κύκλος εξωσωματικής γονιμοποιήσης δεν ήταν επιτυχής, για τον δεύτερο κύκλο. Να σημειώσουμε πως αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως η χρήση του αυξάνει την πιθανότητα εγκυμοσύνης σε γυναίκες άνω των 35 ετών και σε περιπτώσεις ανεξήγητης υπογονιμότητας.

Σήμερα, το Embryoglue χρησιμοποιείται από πολλές κλινικές γονιμότητας. Πάνω στην τεχνική υπάρχει συνεχής, ενημερωμένη έρευνα με θετικά σχόλια. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ασφάλειας, να τονίσουμε πως δεν έχουν διαπιστωθεί κίνδυνοι από την χρήση του. Στο κομμάτι της προσθήκης ή μη του embryoglue στη διαδικασία της εξωσωματικής σίγουρα μία εξατομικευμένη συμβουλευτική από έναν εξειδικευμένο γυναικολόγο – μαιευτήρα είναι απαραίτητη.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι τα κλινικά ποσοστά εγκυμοσύνης και ζώντων γεννήσεων βελτιώνονται με τη χρήση υαλουρονικού οξέος. Άλλες μελέτες δείχνουν ότι το Embryoglue μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για γυναίκες με επαναλαμβανόμενη αποτυχία εμβρυομεταφοράς ή ανεξήγητη υπογονιμότητα.

Ποιο είναι το κόστος;

 

Δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για την τοποθέτηση embryoglue κατά τη διαδικασία της εμβρυομεταφοράς. Aποτελεί ένα βοηθητικό μέσο και λειτουργεί ως αρωγός της εμβρυομεταφοράς, ενώ δεν ενδείκνυνται σε όλες τις περιπτώσεις.

Όλη η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, όπως και το βήμα του embryoglue, χρειάζονται καθοδήγηση ,συμβουλευτική και ενδελεχή έλεγχο σε όλα τα στάδια από έναν εξιδεικευμένο μαιευτήρα – γυναικολόγο. Ο Δρ. Νικόλαος Γεωργογιάννης έχει μετεκπαιδευθεί στην Μ. Βρετανία στην ανθρώπινη αναπαραγωγή , ενώ στο εξιδεικευμένο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Νικόλαος Γεωργογιάννης τα ποσοστά επιτυχίας των εξωσωματικών γονιμοποίησης είναι πολύ υψηλότερα – αγγίζουν το 60% – από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

embryoglue

 

 

 

 

Περιέχει υαλουρονικό οξύ καθώς και όλες τις θρεπτικές ουσίες που απαιτούνται για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου όπως η αλβουμίνη(πρόκειται για ένα από τα δύο κύρια πρωτεϊνικά κλάσματα του αίματος).

Είναι υδατάνθρακας γεμάτος αμινοξέα και πρωτεΐνες. Ουσιαστικά, το υαλουρονικό εξυπηρετεί σημαντικά την εξωσωματική γονιμοποίηση καθώς διευκολύνει πολύ την σύνδεση μεταξύ μήτρας – εμβρύου.

Για τις γυναίκες που προσπαθούν να γονιμοποιήσουν μέσω εξωσωματικής με στόχο την εμβρυομεταφορά. Το EmbryoGlue, αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας, και είναι αποδεδειγμένο. Ωστόσο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις.

Όχι. Το EmbryoGlue αποτελεί ένα μέρος της όλης διαδικασίας, και συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το κόστος.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ