Orario
Facebook Instagram Youtube

Μονογονεϊκή Οικογένεια

Μια γρήγορη ματιά στη φροντίδα της μονογονεϊκής μητρότητας.

 

Στο Εξειδικευμένο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νίκος Γεωργογιάννης κατανοούμε τα μοναδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανύπαντρες μαμάδες κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό ,ενώ παρέχουμε φροντίδα προσαρμοσμένη στις ατομικές τους ανάγκες.

 

Για τις ανύπαντρες γυναίκες που θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια μόνες τους – ένας αριθμός που αυξάνεται ταχέως – ένα ραντεβού πριν από τη σύλληψη τους δίνει την ευκαιρία να συζητήσουν σχέδια και προκλήσεις με τον εξιδεικευμένο γυναικολόγο τους.

 

Μπορούμε να εντοπίσουμε ζητήματα γονιμότητας και αλλαγές στον τρόπο ζωής για να βελτιώσουμε τις πιθανότητες σύλληψης, καθώς και συμβουλευτική για μεθόδους σύλληψης χωρίς άνδρα σύντροφο. Η φροντίδα μετά τον τοκετό είναι ζωτικής σημασίας για τις ανύπαντρες μητέρες για να εξασφαλίσουν την κατάλληλη υποστήριξη, τόσο σωματική όσο και συναισθηματική.

 

Ανύπαντρες μητέρες

 

Από το 2016, 8,5 εκατομμύρια οικογένειες συντηρούνται από ανύπαντρες μητέρες. Αυτές οι γυναίκες, που μπορεί να βρεθούν έγκυες χωρίς την υποστήριξη του πατέρα του παιδιού ή να γίνουν ανύπαντρες μητέρες από επιλογή, αντιμετωπίζουν ορισμένες προκλήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό. Η συμβουλευτική και η υποστήριξη ενός εξιδεικευμένου γυναικολόγου – μαιευτήρα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών.

 

 

Οι ανύπαντρες μητέρες αποτελούν σημαντικό ποσοστό όλων των μητέρων, με τις Εθνικές Αναφορές της Στατιστικής υπηρεσίας να δείχνουν ότι 4 στα 10 παιδιά γεννιούνται κάθε χρόνο από ανύπαντρες μητέρες. Ένα 15% των οικογενειών στην Ευρώπη έχουν μόνο έναν γονέα, ενώ στις βόρειες χώρες το ποσοστό μπορεί να φτάνει και το 30%. Αυτό είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας των σύγχρονων κοινωνιών όπου υπάρχουν δομές, στήριξη και πρόβλεψη από την εκάστοτε νομοθεσία για τους γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους.

 

Πίσω από κάθε έναν από αυτούς τους αριθμούς κρύβεται μια προσωπική ιστορία, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει συναισθηματικό πόνο και δύσκολες συνθήκες. Ο Μαιευτήρας Νίκος Γεωργογιάννης και η ομάδα του κατανοούν τις ιδιαίτερες ανάγκες των ανύπαντρων μητέρων και προσφέρουν έναν φιλόξενο δεσμό που βασίζεται στην εξατομικευμένη ιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της μετέπειτα παρακολούθησης της νέας μητέρας.

 

 

Μονογονεϊκή Οικογένεια από επιλογή

 

Στην εποχή μας, συνεχώς εμφανίζεται μια αυξανόμενη τάση των γυναικών να γίνονται ανύπαντρες μητέρες από επιλογή. Αυτό οφείλεται στις κοινωνικές αλλαγές στη στάση απέναντι στην μονογονεϊκότητα. Η ανύπαντρη μητρότητα από επιλογή συνήθως περιλαμβάνει τη χρήση σπέρματος δότη και την ενδομήτρια σπερματέγχυση σε ένα εξιδεικευμένο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Κατόπιν της σύλληψης, είναι απαραίτητη η παρακολούθηση της μέλλουσας μητέρας  για προγεννητικό έλεγχο, τοκετό και επιλόχειο φροντίδα.

 

 

Προετοιμασία για εγκυμοσύνη

 

Για κάθε γυναίκα που προσπαθεί να συλλάβει, συνιστάται ένα ραντεβού πριν από τη σύλληψη. Κατά τη διάρκεια αυτού του ραντεβού ο Μαιευτήρας θα  συζητήσει τη γενική υγεία της γυναίκας καθώς και θα συμβουλέψει για τυχόν αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορεί να βελτιώσουν τη σύλληψη και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Η προγεννητική φροντίδα με συνεδρίες για τεστ εγκυμοσύνης, υπερηχογράφημα και εξετάσεις αποτελούν ουσιαστική πτυχή της φροντίδας της εγκυμοσύνης. Οι ανύπαντρες μητέρες θα τα χειριστούν όλα αυτά χωρίς έναν σύντροφο για βοήθεια, επομένως καταβάλλουμε επιπλέον προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι έχουν τις γνώσεις που χρειάζονται και την εξατομικευμένη φροντίδα που μπορούμε να παρέχουμε σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο της εγκυμοσύνης.

Επιπλέον η φροντίδα της μητέρας μετά τον τοκετό είναι κρίσιμη, όχι μόνο για τις ανύπαντρες μητέρες, αλλά για όλες τις μητέρες. Η εγκυμοσύνη προκαλεί σημαντικές αλλαγές στο σώμα, το οποίο συνεχίζει να αλλάζει μετά τον τοκετό. Μερικές γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν πόνο, απώλεια μαλλιών, αιμορροΐδες ή άλλα σωματικά συμπτώματα ημέρες και εβδομάδες μετά τη γέννηση του μωρού.

 

Η απόφαση για την διατήρηση ή το ξεκίνημα μίας μονογονεϊκής οικογένειας είναι εξαιρετικά σημαντική. Στο εξιδεικευμένο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Νίκος Γεωργογιάννης παρέχουμε εξατομικευμένη παρακολούθηση , υποστήριξη και συμβουλευτική απέναντι σε όλες τις μορφές μονογονεϊκής οικογένειας.

μονογονεϊκή οικογένεια

Ο συχνότερος τύπος είναι εκείνος που αποτελείται από τη μητέρα και τα παιδιά της. Παρόλα αυτά, το ποσοστό των οικογενειών που αποτελούνται από τον πατέρα και τα παιδιά του έχει αυξηθεί σημαντικά.

  • Χρήση σπερματικού δότη
  • Θάνατος ενός γονέα
  • Διαζύγιο

Όχι, σημασία έχει μόνο η ύπαρξη αγάπης, φροντίδας και ασφάλειας για τα παιδιά.

Οι γονείς πρέπει πρώτα να ναι εκείνοι χαρούμενοι με την απόφασή τους ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών. Έπειτα, οφείλουν να βάλουν όρια ώστε να μην είναι υπερπροστατευτικοί και να μιλάνε ανοιχτά με τα παιδιά τους για τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ